keskiviikko 3. tammikuuta 2018

FOR FOX SAKE! Jyjy 3/20

Mä halusin tehdä kettulapaset ja niihin astetta enemmän asennetta. Niinpä piirtelin uuden neulekaavion ja toteutin sen lapasiin.
FOR FOX SAKE – LAPASET (Naisten koko)
Puikot kokoa 3,5. Lankana Seitsemän Veljestä musta, oranssi, hunaja ja valkoinen. Kuvio on silmukoitu lapasen pintaan.
Luo 48 silmukkaa (12 silmukkaa/puikko) ja aloita joustinneule 2o2n suljettuna neuleena.
Neulo joustinta 20-28 kerrosta, ihan oman maun mukaan miten haluatkin rannetta peittoon. Itse pidän melko pitkistä joustimista ranteessa.
Neulo sitten 4 kerrosta sileää neuletta.
Seuraavalla kerroksella aloitetaan peukalokiilan tekeminen jolloin vasemmassa lapasessa puikolla 2 lisätään kaksi silmukkaa poimimalla ne silmukoiden välistä kahden silmukan välein kun neljä silmukkaa puikolta on kutomatta. Oikean käden lapasessa tämä sama tehdään puikon 3 alussa kun kaksi silmukkaa on kudottu normaalisti. Silmukoiden lisääminen toistetaan yhteensä 4 kertaa kolmen kerroksen välein, ja kun viimeinen lisäys on tehty, kudotaan yksi kerros oikein ennen kuin peukalosilmukat nostetaan työstä erilleen.
Silmukoiden lisäämisen jälkeen kudotaan normaalisti kiilakohtaan asti missä vasemman käden lapasessa kudotaan puikolla 2 kahdeksan silmukkaa ja luodaan sitten kaksi uutta silmukkaa puikolle niiden perään. Tämän jälkeen poimitaan erikseen langalle tai silmukanpitimelle 10 silmukkaa ja kudotaan normaalisti puikon 2 loput silmukat. Oikean käden lapasessa kudotaan puikolla 3 kaksi silmukkaa, luodaan kaksi silmukkaa lisää puikolle ja nostetaan 10 silmukkaa erilleen ja sitten neulotaan loput 8 silmukkaa puikolle.
Kuvion korkeus on 46 silmukkaa joten joustinneuleen jälkeen voi rauhassa neuloa 40 kerrosta ja mittailla sitten oman käden koon mukaan kuinka paljon lisää kerroksia ennen kavennuksia. Kuvion yläpäässä on varaa kaventaa reunoilta sillä kuvio on sen verran keskellä lapasta ylhäällä.
Omiin lapasiin aloitin silmukoinnin kolmannesta sileästä kerroksesta lapasta ja kavensin kaksi kerrosta kuvion yläpäässä.
Kun kuvio on silmukoitu, aloitetaan kavennukset jokaisella puikolla kutomalla puikkojen 1 ja 3 alussa kaksi silmukkaa yhteen oikein ja puikkojen 2 ja 4 lopussa kaksi silmukkaa yhteen oikein. Kavennetaan kunnes jokaisella puikolla on jäljellä kaksi silmukkaa ja päätellään sitten työ huolellisesti.
 Peukalo kudotaan suljettuna neuleena oikein kolmella puikolla ja jokaiselle puikolle tulee 6 silmukkaa. 10 olemassa olevan silmukan lisäksi siis poimitaan 8 lisää peukalon paikasta. Peukaloa kudotaan kunnes oma peukalo on piilossa ja sitten kavennetaan jokaisen puikon lopussa kutomalla kaksi silmukkaa yhteen oikein. Kavennetaan kunnes jää yksi silmukka. Päätellään huolellisesti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.