torstai 14. joulukuuta 2017

Käsityö 99: Miesten huivi silkkivillasekoitelangastaTein toisen huivin heti ensimmäisen perään, mutta vaihdoin langaksi Teetee Elegantin, minkä koostumus on 70% kampavillaa ja 30% tussahsilkkiä. Loimi ja kude ovat samasta langasta.
Tähän huiviin tein loimeen harmaan raidan keskelle ja myös kuteessa kudoin keskellä lopun harmaan langan leveäksi raidaksi. Sidoksena käytin yhä murtotoimikasta.
Kun virittelin loimen puille niin kokeilin edellisestä pirtaanpistelyvirheestä jotain oppineena pistellä loimen suoraan pirtaan niisiessä. Tämä oli oikeastaan aivan yhtä nopea tapa toimia ja tavallaan vältin kokonaan yhden työvaiheen. Työasentoa tosin piti hivutella vähän tarkemmin, mutta jatkossa ainakin yksinkertaisimmilla sidoksilla pistän langat suoraan pirtaan samalla kun niisin.

Tälle huiville pituutta tuli taas parisen metriä hapsuineen( 210cm) mutta leveyttä (29cm) oli vähemmän kuin edellisessä . Tämä on myös hieman ohuempi huivi sillä lankakin oli ohuempaa. Loimen tiheys on 8 lankaa sentillä ja kuteen tiheys olisi voinut olla vähän väljempikin kuin millaiseksi tämän kudoin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.