tiistai 28. maaliskuuta 2017

Käsityö 31 : Suomilapaset


Viimeksi lupasin kutoa sukkia valmiiksi, mutta hupsansaa miten taas kävikään.
Näiden lapasten oli kyllä jo korkea aika valmistuakin (sukkia on tulossa seuraavaksi, oikeasti).
Nimesin nämä Suomilapasiksi värimaailman ja kuvion takia. Taaskaan ei ole harmainta aavistustakaan olisiko kuvio löytynyt jostain jo valmiina, mutta juuri tällaiset halusin tehdä ja siksi piirtelin ja toteutin kuvion tällä tavoin. Minusta tuossa kuviossa on jotain perikansallista, tulee mieleen mummolan tapetit, vanhat puutalot ja heilimöivät heinät kesäöinä.Vähän jänskätin miten kuvio käyttäytyy näin pienellä pinnalla. Tätä olisi mukava koittaa myös vaikkapa villapeittoon tai villapaitaan tms.


Tässä ihan peruskuvio vielä. Melkein unohtui mainita, että toteutettu puikoilla 3,5 ja lankoina vitivalkoinen seiskaveikka ja sininen Novitan suomalainen sukkalanka. Sinisen sävy on sellainen vähän vanhahtavan oloinen ja sopi tähän täydellisesti.
Nämä lapaset lähtevät serkulle mikäli kelpuuttaa ja mahtuvat käteen. Piti hänelle tehdä jotain valokuvausaiheista, mutta siinä ideoinnissa tunnustan toistaiseksi vajavuuteni ja jatkan ajatustyötä myöhemmin sen aiheen parissa.

Nyt on puikoilla intopiukkana tulossa keväistä väriloistoa. Sattui eilen silmiin linkki venäjänkieliseen opetusvideoon ( en osaa venäjää!) ja sitä oli pakko ryhtyä selvittämään koska malli oli niin kertakaikkisen ihastuttava.
Tässä maistiainen näistä tulevista pääsiäissukista ihan selkeäksi suomeksi ;).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.