perjantai 24. maaliskuuta 2017

Käsityö 30 : Ruutusukat jämälangoista

Mietin tuossa taannoin jotain uutta tapaa tuhota jämälankoja ja päätin kokeilla ruutujen tekemistä.
Pelkäsin, että lopputulos saattaa olla liian levoton kun värit vaihtuvat tiheään ja siksi koitin hiukan värimaailmaa pitää aisoissa etten näihin sotkenut koko sateenkaarta nyt kuitenkaan. Lisäksi tein näistä ns. dominot, eli toinen ruutujen väri jatkui kun toinen vaihtui enkä vaihtanut molempia värejä kerralla.
Nämä sukat tarkoitin alusta asti jäämään omiin jalkoihini joten uskalsin  kokeilla kaikkea muutakin jännittävää. Nimittäin tähän saakka olen tehnyt kiilakavennukset uskollisesti niille totutuilla paikoilla puikon 1 ja 2 sekä 3 ja 4 taitteessa, mutta nyt tosiaan tässä ruutujen takia halusin ettei kavennukset vaikuta näkyvään kuvioon ja tein ne puikkojen 4 lopussa ja 1 alussa. Kantapäästä tuli ehkä hippusen terävämpi (kantalapun jättäisin ehkä kaksi kerrosta lyhyemmäksi jos tekisin näin uudestaan)  kuin ennen, mutta ei kyllä mitenkään huomaa jalassa pitäessä eroa siinä minne nuo kavennukset on tehty. Tai sitten mulla vaan on jokin mukautuva, omituinen alienjalka. Mutta sukka siis ei räjähtänyt eikä maailma loppunut vaikka teinkin jotain omista ja yleisistä kaavoista poikkeavaa.Näiden sukkien kanssa myös ajattelin, että enpä olisi koskaan uskonut makaavani selälläni  olohuoneen sohvalla ketarat kohti kattoa ja kuvaavani villasukkia. Melkoinen itsensäylittämisprojekti siis oli tämä. Sukkien työnimi " Römpsessä Ruutunen" ehkä antoi alusta jo osviittaa mihin päädytään.Nämä sukat kudoin puikoilla kokoa 3,5, lankoina jämiä Dropsista Novitaan.
Aloitin sukat 14-15-15-14 silmukoilla 1o,1n- joustinneuleena ja lisäsin sen jälkeen silmukoita niin, että jokaisella puikolla niitä oli 16. Ruudut eivät takana menneet tasan, mutta kavennusten takia ne eivät sitä olisi missään vaiheessa tehneetkään. Näistä piti tulla polvisukat, mutta kahden langan paksuuden ja kuvion takia en saanut kiskotuksi näitä polvitaipeeseen joten näistä tuli sitten lyhyemmät. Yllätti kyllä miten paljon ns. kasaan tuo neulos meni ja miten paksut näistä sukista lopulta tuli. Ruudut ovat kokoa 3x3 silmukkaa, ja näitä voisin varmasti joskus koittaa myös 2x2 koossa. Kantalappu on 26 silmukkaa leveä ja puikoille 2 ja 3 jäi 14 silmukkaa ihan tuonne kärkikavennuksiin asti.  Nilkkaa kohden siis varressa kaventelin ihan oman jalan mallin mukaan.


Seuraavaksi koitan saada valmiiksi jotain jo aloitettuja sukkasia, hivenen on kiirettä pitänyt muutoin. Siedätyshoitoa, työhaastattelua ja muitakin muutoksen tuulia eletty ja koettu joten nyt voi keskittyä viikonlopuksi antaumuksella värkkäämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.