tiistai 7. helmikuuta 2017

Käsityö 17: Sydänlapaset ystävänpäivään


Tämä työ kestikin hiukan kauemmin kuin olin ajatellut. Idea muuttui matkan varrella muutaman kerran, tosin poikikin sitten lisää versoja matkallaan ja niitä toteuttelen ehkä myös jossain välissä. Nämä kirjoneulelapaset siis halusin tehdä suht yksinkertaisiksi ja raitalangan kanssa kuitenkin sain mukaan tiettyä särmää, etteivät aivan tylsiksi ja tavanomaisiksi omaan makuun jääneet. Nämä voisivat hyvinkin toimia myös kaksivärisinä osuvilla värivalinnoilla. Nämä siis kudoin puikoilla 3,5 ja lankana luonnonvalkoinen 7 veljestä sekä Socki Pink parade, mistä pätkäisin pois kaikki harmaavalkoiset pätkävärjätyt osat ja käytin vain punaisen sävyt.
Silmukoita näissä on 56 (14/puikko) ja Kainuun maakuntalapasista olen näihin saanut paljon vaikutteita, esim. kierrereunan. Nämä lapaset ovat aika pitkät sillä pidän itse siitä, että lapanen tulee reilusti alas ja peittää kunnolla ranteet, ettei kylmä pääse niin helposti livahtamaan hihansuusta ihoon asti.
Alkuun neulotaan yksi kerros oikein ja sitten tulee kaksi kierrekerrosta. Kierteet neulotaan vuoroin molemmilla langoilla nurjana ja toinen lanka pidetään koko ajan työn edessä. Vuoroon tuleva väri nostetaan kudotun langan yli ja jätetään juuri kudottu väri taas työn eteen. Nurjan vuorovärikerroksen jälkeen tulee kerros oikeaa ja sitten toistetaan uudestaan kierrekerros ja perään oikea.Peukaloon tein sydänraidan mukaisia sydämiä molemmin puolin. Silmukoita peukaloon tuli 22.
Tässä voisi myös tehdä yksivärisen tai raidallisen tai ruudullisen peukalon. Ajattelin nyt söpöstellä sitten oikein kunnolla tuonkin kanssa.
Peukalon kohdalle laitoin hieman liikkumavaraa sillä sormien pituus ja oma mieltymys siitä ranteen peittävyydestä ovat yksilökohtaisia. Oikealla kaaviossa oikean käden kämmenpuoli, ja vasen tehdään siis peilikuvana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.