lauantai 21. tammikuuta 2017

Käsityö 9 : Hymyhelistin sinivalkoisiin vauvansukkiin.


Hiukan poikkeuksellisesti julkaisen tämän työn puolivalmiina, mutta tässä pääasia olikin
kuvion piirtäminen valmiiksi mallikuvaksi ja yleiseen käyttöön. Minusta tämä Hymy-helistin on niin monelle tuttu juttu ja jotenkin symboloi omalla tavallaan jotakin perin suomalaista joten halusin tästä aivan oman vauvasukkansa tehdä.
Koeneuloin kuvion seiskaveikalla puikoille kokoa 3, sillä ohuempia lankoja ei nyt ollut
saatavilla sopivasti. Prototyyppi siis on mielestäni hieman liian jämäkkä noin isolla kuviolla ja paksulla langalla vauvanjalkaan ja tämä oman kokemukseni mukaan siitä mikä on pikkujalkaan hyvä käytössä.
Toteutan lopullisen version ohuemmalla langalla, Nallella luultavimmin.
Päivitän toki kuvan sitten tänne kunhan saan uudet langat käsiini ja työstetyiksi.Tässä siis testikappale, ja kuva on molemmin puolin.
                                       
                                         
Lopulta valmiisiin sukkiin tuli 40 silmukkaa, langaksi Nalle ja omaan käteen puikot kokoa 2,5 ovat Nallen kanssa parhaimmat joten niillä tikuttelin. Nyt sukat pakkaseen ja myöhemmin keräyspisteeseen.
Näitä teen muutamat varmaan vielä lisääkin ja lisään varmaan pari silmukkaa vielä varoiksi varteen vaikka koko mielestäni nyt onkin jo käytettävä.
Mietin myös tuon Helistin-kuvion käyttämistä laajempina pintoina ja aikuisten sukissa. Katsotaan tuleeko sellaiset sukat jossain välissä myös työn alle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.